Välkommen till min blogg!

7 jun 2020 | Blandat

Jag har länge velat blogga. Någon speciell tanke med det har jag inte haft utan mer en känsla av att jag tycker om att skriva och tänkt att det kanske vore något för mig. Men eftersom jag inte vetat i vilket forum och inte direkt haft något ämne att skriva om så har det inte blivit något – förrän nu när jag startar min hemsida. När jag började planera min hemsida fanns egentligen inte tanken från början med att blogga utan det växte fram och jag tror det finns en nyfikenhet och längtan i mig att få prova och se vart det leder. När jag väl bestämt mig för att köra igång dök mina första hjärntroll/tankefällor upp som ex ”är du säker på att du verkligen kan”, ”vad har du att skriva om- och som någon dessutom vill läsa”, ”du måste bestämma dig för hur mycket du vill bjuda på dig själv och vart det ska leda” mm.

STOPP nu sa jag till mig själv. Vad håller jag på med? Om jag nu är nyfiken på vad detta kan ge – måste jag sätta upp en massa hinder och måste jag bestämma hur allt ska vara och bli från början? Vem är det som säger det? För hur vet jag hur det här kommer att bli när jag inte provat? Jag kom då på att jag har ju ett eget val hur jag vill välja att förhålla mig till situationen så jag valde att parkera mina hjärntroll som vi alla har och kände efter vad jag innerst inne ville och sen bara körde jag igång.

Min tanke är att jag vill dela med mig av mina egna erfarenheter främst inom området hälsa och psykologi som ex stress, mindfulness, och yoga. Jag vill göra det helt utifrån mitt eget perspektiv vilket betyder att du som läser mina inlägg har kanske en annan erfarenhet eller tro på ämnet. Det är det som är så häftigt att vi alla är olika och därför ser och upplever saker och ting på så olika sätt. Det bästa med detta är att det inte finns något rätt eller fel. Det ”enda” vi alla behöver göra är att acceptera varandras olika upplevelser av samma sak och kanske lär vi därmed något av varandra. Jag önskar därför att du har ett öppet sinne när du läser det jag skriver.

Jag kommer nu att tänka på talet som Nelson Mandela höll 1994 vid sin presidentinstallation i Sydafrika. Det finns flera olika sådana (en del säger att han inte läste det) men kontentan är samma och otroligt vacker.

När du läser det,
öppna dig i minsta cell och ta in
att det här också handlar om Dig!

Vår djupaste rädsla är inte att vara otillräckliga.
Vår djupaste fruktan är att vi är omåttligt kraftfulla.
Det är vårt ljus, inte vårt mörker, som skrämmer oss mest.

Vi frågar oss själva: Vem är jag som tror mig vara briljant,
storslagen, talangfull och fantastisk? 
Egentligen, om du inte är det, vad är du då och varför skulle inte DU vara det?

Att låtsas vara liten förbättrar inte världen.
Det finns inget upplyst i att krympa eller förminska dig, 
för att andra människor inte ska känna sig osäkra i Din närhet. 

Vi är alla skapta för att lysa så som barn gör. 
Vi föddes för att manifestera vår fulla potential som bor inom oss.
Den är finns inte bara i några av oss, den finns i oss alla!

Och när vi låter vårt eget ljus skina, ger vi omedvetet andra människor
tillåtelse att göra det samma.
När vi är befriade från vår egen rädsla, befriar vår blotta närvaro automatiskt andra.

Nelson Mandela / citerad av Marianne Williamson

Med denna vackra dikt avslutar jag detta inlägg med en fråga du själv kan fundera över:

 

Vilka rädslor eller hjärntroll har du som hindrar dig ifrån att skina klart som en diamant?

 

Kram, Lotta

0 kommentarer