Skapa hemsida

22 jun 2020 | Nyhet

Då jag beslutade mig för att jag ville ha en hemsida trodde jag det skulle vara både enkelt och gå snabbt att göra den. Mina tankar grundade sig i min omedvetna inkompetens och min positiva inställning till projektet. Jag älskar nämligen att ge mig in i nya saker som gör att jag lär mig något nytt och därmed känner att jag utvecklas. När jag är i detta tillstånd känns det fantastiskt eftersom jag inte ser eventuella problem som kan uppstå. Jag ser det som att jag ger mig ut på ett äventyr där jag lever i nuet och tar problemen när och om de dyker upp, vilket de förstås gör ibland. Då jag plockar fram äventyraren i mig väljer jag att se det som en av mina styrkor.

Jag blev dock ganska snabbt varse om att det inte skulle bli ett enkelt projekt men oj så roligt. Min första insikt var att jag behövde fokusera på mig själv; vad är MITT syfte med sidan, vad vill JAG ha ut av den och vad vill JAG bidra med till andra och hoppas de ska få ut, hur vill JAG att den ska se ut mm mm. Ja det var oerhört mycket jag behövde ta ställning till som jag inte var beredd på. I min enfald trodde jag det fanns en mall om hur saker MÅSTE se ut (en av mina tanketroll som talade) eller att den som skulle hjälpa mig att göra den visste precis allting men det jag inte tänkte på var att hon inte kunde gissa hur just jag exakt ville ha det.

Många gånger har jag hamnat i tanken ”rätt eller fel”, min perfektionism och mina tanketroll har slagits om att få plats och jag har verkligen fått stanna upp, låta saker ligga kanske i flera dagar för att komma ner i min känsla och känna vad som är rätt för mig. Jag som är van att kunna göra flera saker samtidigt har en av de viktigaste sakerna varit att kunna fokusera och göra en sak i taget och när jag gjort det har det känts riktigt skönt och jag har kommit in i ett flow.

Mina vänner och de i min närhet har många gånger undrat vad jag hållit på med och varför det tar sådan tid? Jag har alltid gjort saker snabbt men ibland har jag fattat beslut som inte varit grundade utan som ex att jag trott det vara rätt för så ska det bara vara eller att andra tycker det är bra. Jag har glömt bort mig själv och vad jag tycker – för att jag inte vetat vad jag tycker och då är det lättare att gå på det andra tycker är bra. Problemet är bara att det alltid finns någon som inte tycker det är bra – man kan inte göra alla nöjda. Under vägens gång har detta blivit så tydligt och därför ännu viktigare att jag gör det här som jag själv vill och ha tillit till mig själv och min process oavsett tid . Min svaga egenskap ”tålamod” har jag fått använda mig av vid flertalet tillfällen.

Jag har verkligen älskat göra detta projekt och framförallt den kreativa biten att få skapa som att skriva texter, blog och kombinationen med bilder, foto och film. Har lärt mig oerhört mycket och förstått hur mycket mer det finns att lära sig inom detta område. Som med allt annat – man blir aldrig färdig.

För mig har detta projekt handlat mycket om mina egna värderingar och vad jag står för. Enkelt sagt har det handlat om att ta fram min egen identitet och att våga visa vem jag är och vad jag står för. Jag har fått kämpa med en hel del rädslor och ta fram mitt mod att verkligen genomdriva projektet.

Nu är snart sidan klar och jag känner mig både glad och tacksam över det som är skapat, att jag vågat möta rädslorna och att jag haft modet att göra det. Utan teknisk professionell hjälp och vägledning samt all övrig hjälp jag fått av mina fina vänner som har gett feedback, lyssnat och tyckt till och gett råd hade inte denna sidan blivit till. Ingen nämnd och ingen glömd men ett STORT TACK till er alla. Ni betyder oerhört mycket för mig.

Hemsidan är gjord med all den kärlek som jag vill bidra med i det jag arbetar med.

”Det gäller att ha mod att vara den man är. Och inte förlora modet förrän man är den man är”
Salon Gahlin
”Det svåraste som finns är att vara sig själv och tycka att det duger”
Hans Borli

 Med dessa citat avslutar jag detta inlägg med en fråga du själv kan fundera över:

I vilka sammanhang krävs det att du behöver plocka fram ditt mod och vem i din närhet kan hjälpa dig gå din egen väg så att du kan få skina klart som en diamant?

 

Kram, Lotta

2 Kommentarer

  1. Eva Frisk

    Nu har jag läst ditt blogginlägg! /Eva

    • Lotta Andersson

      Vad roligt att du har läst det. / Lotta