Om LA Unique

“Lotta väver samman all sin kompetens vilket gör henne unik”

Det är jag, Lotta Anderson, som är grundare och ägare av LA Unique AB.  Jag är certifierad MediYoga lärare vilket är en svensk terapeutisk och vetenskaplig yogaform som stillar sinnet och har mycket fokus på andning. Jag är även diplomerad Avspänning-och stresspedagog samt Mindfulnessinstruktör i mindfulness stressreduktion, MBSR enligt Center for Mindfulness (det mest beforskade programmet i världen). Mindfulness är ett vetenskapligt förhållningssätt som arbetar med tekniker som gör oss mer uppmärksamma på vad som sker omkring oss och inom oss. En kraftfull metod för att kunna hantera livets utmaningar.

Redan i unga år var jag engagerad i Ungdomens Röda kors där jag tidigt förstod värdet av begreppet mångfald, dvs att vi alla har en möjlighet att betrakta olikheter som något eftersträvansvärt och som en tillgång för både individen och samhället.

Jag har lång erfarenhet som undersköterska inom vården samt inom marknad och försäljning i den privata sektorn. Ett förflutet som entreprenör, företagsledare och chef under 20 års tid inom bygg- och inredningsbranschen. Genom det har jag upplevt båda sidorna av arbetslivets press och glädje och vad det kan göra med oss. Med min långa erfarenhet bär jag med mig värdefulla insikter och erfarenheter som jag gärna delar med mig av.

Under tiden jag drev mitt bolag blev jag mer och mer stressad och mådde dåligt. Träning och hälsa av olika slag har dock alltid varit med. För en bättre balans i tillvaron sökte jag mig till Yogan vilket blev Hatha Yoga som jag utövat i 10 år. För att inte helt gå in i den omtalade väggen sålde jag företaget.

Cirkeln är sluten och jag har kommit till insikt att det är människor och personutveckling jag vill arbeta med.

Jag erbjuder enskilda, organisationer och företag: 

Föreläsningar >>

Kurser/Workshops >>

Samtal >>

Retreat >>

Lottas egna story – den positiva spiralen

Ända sedan jag föddes har jag levt i 200 knyck. Jag hann knappt få min första cykel – en 3-hjuling – förrän det bar iväg och mina föräldrar kunde bara se baksidan av mig. Min nyfikenhet och passion för att lära mig nya saker har alltid funnits med mig. Jag har alltid velat vara med där det ”händer” – har inte velat missa något så jag har sagt ja till allt. Att sedan allting skulle vara perfekt och utifrån prestation, ja det var bara självklart vilket betydde att jag arbetade 60-70 timmar i veckan i långa perioder för att hinna med allt på agendan. Inte konstigt att stress fick allt större plats hos mig.

Genom min livsresa har jag förstått att allt handlar om mig själv, mina tankar, känslor, värderingar, resurser och framför allt om vikten av att stanna upp, göra saker i ett långsamt tempo och bejaka det som är här och nu.

Jag anser att varje människa är sin egen ledare – det är Ditt val så vad väljer Du? 

“Att stanna upp ett ögonblick kan vara den enda möjligheten att orka med att gå vidare”